Elektroclub Duiven

Visserlaan 41

6921 WZ Duiven

Nederland

Elke donderdag:

19.00 - 20.15 uur

+31 (0) 316 - 26 44 00
+31 (0) 6 - 589 726 54

 

info@elektroclub.nl

Knutselen met elektronica!

Heb je altijd al eens wat in elkaar willen solderen? Of heb je wel eens iets uit elkaar gehaald maar heb je geen idee hoe je het zelf weer in elkaar kan zetten? Bij de Elektroclub leer je omgaan met elektronica. Nu moet je niet denken: elektronica??? Is dat niet te moeilijk voor mij? Welnee! In Duiven zijn kinderen al meer dan 35 jaar bezig met het maken van ontwerpen die met elektronica te maken hebben.


Iedere donderdagavond leer je bij ons van alles over elektronica. Wij leren je bijvoorbeeld wat weerstanden, condensators, transistors, diodes en IC’s zijn. Al die onderdelen kun je op een printplaat solderen om er uiteindelijk een werkend ontwerp van te maken waar je veel plezier aan beleeft. Ook laten we je zien hoe je het beste kunt omgaan met gereedschappen, zoals bijvoorbeeld een soldeerbout en multimeter. Want ja, hoe werkt eigenlijk zo'n apparaat en hoe gebruik je het?


Op al jouw vragen geven we graag antwoord. Ook als je geen vragen hebt ben je welkom om lekker te experimenteren bij ons. Je kunt bij ons eigenlijk meteen aan de slag zonder dat je eerst uren moet leren. We doen niet aan huiswerk want dat is alleen voor school. We doen ongeveer vier tot acht weken over één onderwerp. Omdat de een sneller soldeert dan de ander, verschilt dit per persoon.


Als je bij ons op de club komt krijg je van ons een bouwtekening waar stap voor stap op staat wat je allemaal nodig hebt en wat je moet doen. Mocht je vragen hebben of er niet helemaal uitkomen, helpt de leiding je graag zodat je weer verder kunt met je onderwerp. Ook de andere kinderen op de club helpen je graag als je er even niet uitkomt.


We maken verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld een knipperlicht, elektrische gong, batterijtester, babyfoon, koelkastalarm, elektronische dobbelsteen, leugendetector, zenuwenspel en nog veel meer. We hebben van elk onderwerp een voorbeeld gemaakt zodat je kunt zien hoe een onderwerp er uiteindelijk uit komt te zien. Omdat wij geen school zijn mag je hier afkijken bij elkaar, dat is wel zo handig.


Mocht je meer willen leren op het gebeid van elektronica dan helpen wij jou ook graag verder want die kennis is bij ons aanwezig.


We zien je graag bij de Elektroclub!